torstai 10. syyskuuta 2015

Retkikertomus: Kymmenen päivää Pirkanmaan vesillä

Meloin 17.–26.8.2015 Virroilta Tampereen, Lempäälän, Valkeakosken ja Pälkäneen kautta Orivedelle. Näsijärveltä poikkesin Paarlahden vuonoa pitkin Viitapohjassa ja Kangasalan Kaivannosta lenkin Roineen Saarikylien ympäri. Kokonaismatkaa kertyi noin 370 kilometriä. Reitti  koostui yli kymmenestä eri vesistöstä ja yhdestä välttämättömästä noin puolen kilometrin mittaisesta kärräysosuudesta.


Reitti eteni selältä toiselle kapeiden salmien ja vuolteiden kautta. Muutama isompikin selkä tuli ylitettyä. Reitti oli vaihtelevuudessaan kiinnostava ja melko helppo. Sen olisi hyvin voinut meloa kovassakin tuulessa isoimpia selkiä lukuun ottamatta. Varsinkin Virrat–Murole -osuus sopii hyvin vaikka ensimmäisen melontaretken kohteeksi.


Retki oli ensimmäinen melontaretkeni, jossa kokeilin digitaalisia karttoja. Ainoa paperikartta oli Fillari-GT 1:200 000.  Tabletissa sekä puhelimessa oli Maastokartta ja Karttaselain –sovellukset. Lisäksi tabletissani on Navionics. Kirjoitan näiden käytöstä erillisen arvioni myöhemmin.

Bloggasin retkeltä päivittäin Aamulehden verkkosivuilla. Tein lauantain 29.8. Aamulehteen kolmen sivun jutun retken tunnelmista. Ison maakuntalehden jutut tavoittelevat laajaa lukijakuntaa. Ne eivät välttämättä palvele retkimelojan tarpeita, mutta ne tuovat luonnonläheistä ja terveellistä melontaretkeilyä tunnetuksi ja voivat innostaa uusia harrastajia monella tapaa antoisan lajin piiriin. Omilla sivuillani kirjoitan Pirkanmaan vesistöistä puhtaasti retkimelojan näkökulmasta.


Lukemisen helpottamiseksi asettelen tekstit niin, että ensimmäinen päivä on päälimmäisenä, ja juttu etenee scrollaamalla alaspäin. Blogeissahan tavallisesti tuorein juttu on päälimmäisenä.


No niin, aloitetaanpa Virroilta…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti