keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Uusi kajakki, Tiderace Vortex


Hankin kuitukajakki Beaufortin kaveriksi muovisen Tiderace Vortexin. Kajakit ovat melkolailla saman kokoisia, tilavuudeltaan n. 360 litraa ja suositeltu melojan paino on 70–100 kg. Vortex on vajaat kymmenen senttiä lyhyempi ja kolme senttiä leveämpi. Materiaalin lisäksi olennaisin ero on pohjan muoto. Vortex on vakaampi, Beaufort nopeampi.


Enpä muistanutkaan, miten vakaa Vortex on vedessä. Navakassa sivutuulessa kajakki kulki suoraan ilman evää eikä juurikaan kammennut keulaa tuuleen. Luin kolmen vuoden takaisesta koemelontaselostuksestani, etten silloinkaan tarvinnut evää monessakaan tilanteessa.

Nykymallinen Vortex on materiaaliltaan erilainen kuin ensimmäiset mallit. Jäykempi ja ehkä aavistuksen kevyempi. Tehtaan paketissa olleen laaduntarkkailulapun mukaan kajakki painaa 24 kg, mutta auton katolle nostaessa painoa tuntui olevan enemmän. Ehkä paperissa oli pelkän rungon paino. Ergonomia on kohdallaan. Irroitin silti selkätuen taaemmat ruuvit, jotta jäykkä tuki pääsee vähän liikkumaan alaselän mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti