torstai 28. huhtikuuta 2016

Kerrankin kunnon melontahanskat - NRS Maverick


Käytän tosi kylmillä keleillä NRS Titanium –melontarukkasia. Ne ovat lämpimät ja vesitiiviit, niiden sisäpuoli on miellyttävää, kuin ohutnukkaista fleeceä ja rukkasten tapaan sormet ovat mukavasti yhdessä tilassa. Mutta niin kuin kaikki kintaat NRS Titaniumitkin ovat vähän kömpelöt. Rukkaset kädessä ei voi käyttää kameraa puhelimesta puhumattakaan. Eikä korkealle nouseva varrensuu ole ihan yhteensopiva kuivapukuni hihansuun kanssa.

Rukkaskelejä on tavallisesti lokakuun lopulta huhtikuun lopulle. Avokäsin tarkenee meloa kesäkuun alusta syyskuun alkupuolelle. Siinä välissä ja kesän kylminä ja sateisina päivinä käsiin tarvitsee jotain rukkasta kevyempää. Olen käyttänyt vuosien ajan Hikon 1,5 mm paksuja neopreenihanskoja. Valitettavasti vuodet näkyvät hanskoissa moneen kertaan liimattuina ja harsittuina saumoina ja ammottavina reikinä. Tarvitsin uudet hanskat.

Entisenkaltaisia ohuita Hikoja ei enää valmisteta. Kokeilin kaikkia mahdollisia melontaliikkeen hanskoja ja olin jo päätymässä markettien tavallisiin parinkympin avantouintihanskoihin. Minulla on ollut sellaisia avantouintikäytössä, ja parhaat avantohanskat on usein päätyneet keväällä melontakäyttöön. Yleensä ne ovat kestäneet muutaman viikon kunnes sauma on ratkennut tai kumimainen kämmen haljennut. Malliltaan ne sopivat harvoin melan vartta pitelemään.

Sitten kokeilin NRS Maverick –hanskoja. Viidenkymmenenviiden euron hintalappu oli jättänyt ne sivuun hanskahyllyä penkoessani. L-kokoinen Maverick istui käteeni kirjaimellisesti kuin hansikas. Sisäpuoli on neopreenin kaltaista tekstiiliä, mutta päällys kumimaista, hyvin joustavaa ja notkeaa materiaalia. Saumoissa on reilut hitsaukset. Kämmenpuolen kumi on kuvioitua, samoin sormien alapuoli. Ranne kapenee lateksimansetin tavoin tiiviiksi. 

Tuntuma melaan on Maverickit kädessä parempi kuin ohuilla Hikoilla. Kahden millin materiaalivahvuutta lukuun ottamatta tuntuma on kuin kirurgin hanskoilla. Koska kämmenpuoli ei luista yhtään, melaa on pidettävä oikeaoppisen löysästi. Eipä kehity tenniskyynärpäätä tai muita jumeja. Nämä kädessä voi käyttää puhelinta, kameraa, vetoketjuja, hakasia ja solmia ohuitakin nyörejä.

Vajaan kymmenen kilometrin lenkillä kädet pysyivät kuivina, vaikka liotin käsiäni vedessä ihan huvikseni. Veden kylmyys ei tuntunut. Eikä lenkin jälkeen kädet tuntuneet tiskaajan käsiltä, niin kuin vettä läpäisevillä neopreenihanskoilla. Aikani hintaa kauhisteltuani laskin, että jos nämä kestävät kaksikin melontakautta, melon mieluummin kädet kuivina ja lämpiminä kuin kylminä vuotavilla hanskoilla. NRS Titanium –rukkaset ovat kestäneet monta vuotta, ehkä nämäkin kestävät.
Vasemmalla NRS Titanic, oikealla NRS Maverick

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti