maanantai 15. helmikuuta 2016

Venemessujen jälkipuhe ja kajakin korjausta

Welhonpesän uutuuksien kannalta Venemessut olivat liian aikaisin. Meri- ja retkimelojan kannalta tarjonta jäi messukävijän kannalta aavistuksen kevyeksi. Kauden 2016 varsinaiset uutuudet ovat vasta tulossa. Jospa GoExpossa näkisimme jo jotain näistä:
NDK ja Rockpool kajakit, Silverbirch, Broadland 15 & 16 ja Covert sekä NorthStar Canoes Polaris ja Seliga avokanootit.
RockStar, Piranha 9R, Werner ja Odachi koskarit.
Geralabin melojen lisäksi Werner Odachi.
Ja Epic V7:n rinnalle tuleva polyeteeninen V5 Surfski.
Skim Beaufortin korjaus on meneillään. Aukonkehyksen liimaus tai liimauksen pettäminen aiheuttaa kai eniten päänvaivaa sekä melojille että varsinkin kajakin korjaajille.
Kehys altistuu melkoiselle rasitukselle. Aukkopeitto kiskoo kehystä ylös ja sisäänpäin, reidet nostavat kehystä alhaaltapäin, kajakkiin istuminen taas painaaa kehystä alas. Kajakkia myös nostellaan usein epäviisaasti suoraan aukonkehyksestä.
Liitoksen on oltava aavistuksen joustava, koska kajakki kuitenkin notkuu jonkun verran meloessa ja varsinkin maissa. Kehyksen asemoinnissa pitää ottaa huomioon istuin, joka kiinnittyy kehykseen ja riittävä tila neopreenisen, paksureunaisen aukkopeiton sujuvalle käytölle.
Nostin kajakin liinojen varaan ylösaöaisin, että pääsen näkemään sauman kunnolla ja liima valuu sauman sisään eikä sieltä ulos. Päädyin käyttämään liimaukseen Sikaa sen joustavuuden vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti