keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Ihan hyvä kajakki

Ajelin alkuviikolla pohjoisesta Suomesta kotiin ja hain matkalla huutokaupasta ostamani Skim Beaufortin. Tein kaupat näkemättä kajakkia. Myyntikohteen esittelytekstistä ja valokuvista yritin hahmottaa kuljetusvaurioita saaneen kajakin kuntoa.

Skim Beaufortin erityispiirre on "väärinpäin" kallistuva takaosa. Vesilinjaa on venytetty purjeveneiden tapaan.

Beaufort osoittautui parempikuntoiseksi kuin odotin. Ulkopinnalla on kolme pientä naarmuuntumaa. Vain vasemman kyljen sauman pieni kolhu ulottuu kuituihin asti. Samassa kohtaa kajakin sisällä on takapäiväluukun ja takatilan välinen kevyt laipio. Se on aavistuksen irrallaan vasemmalta laidalta ja alareunasta. 

Istuinaukon kehys sopi paikalleen pienen raspauksen jälkeen moitteetta. Istuin on M-kokoinen Kajaksportin Ergo. Aukon takalaipio on tuotu kiinni aukon reunaan, jotta kajakki olisi helppo tyhjentää vedestä. Istuinaukkoon ei jää harmittavia vesipesiä. Samalla on menetetty mainio säilytystila juomavesipussilta, rantatossuilta tai muilta maissa ensimmäiseksi tarvittavilta tavaroilta.
Istuinaukon kehys oli irrallaan, mutta oli selvästi ollut aiemmin kiinni kajakissa. Pienellä raspauksella kehys tuntui asettuvan hyvin aukkoonsa. Kajakista puuttui takareunan kansiköysi ja molemmat kantokahvat, oikeanpuoleinen Kajaksportin poljin ja istuimen selkätuki.

Pienellä fiksauksella ja muutaman kympin varaosilla Beaufortista tulee parissa illassa mainio retkikajakki.


Päiväluukun ja takatilan välinen laipio on sen näköinen, kuin sen kiinnitys olisi jäänyt kesken. 

Irtonaisen takalaipion lähellä ulkosaumassa on pieni kolhu. Sauma on kuitenkin kiinni, laminointi ehyt ja kajakki tukevasti muodossaan.
Orpo poljin. Mihin lie toinen poljin jäänyt. Tähän voisi jossain vaiheessa viritellä levyjalkatuen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti