lauantai 15. elokuuta 2015

Kymmenen päivää Pirkanmaan vesillä

Takakannella näkyy kajakkikärryn runko-osa. Tarvitsen retkelläni kärryä ainakin Tampereen ohituksessa Pispalan uittotunnelin (pyörätie harjun läpi) kautta ja ehkä Valkeakosken kanavan ohittamiseen. Kuulin, että kanavan vieressä oleva voimalaitos aiheuttaa vaarallisen voimakkaita sivuttaisvirtauksia. Koepakatessani kajakkia kärryn runko-osa sujahti hyvin takaluukkuun leiritavaroiden sekaan.  
Pakkaan tänään retkitavaroita kuivapusseihin. Paljonko kaasua? Mitä vaatteita? Montako litraa vettä? Tarvitsenko retkellä kuivapukua? Entä aurinkopaneelia?

Ajan 17.8. aikaisin aamulla Virroille, ja lasken kajakin veteen meloakseni kymmenen päivää Pirkanmaan vesillä. Reittini päälinja kulkee Virroilta Tampereelle,  Lempäälään, Valkeakoskelle, Kangasalle ja Orivedelle. Voin poiketa päälinjalta sivuun, esim. Pälkäneelle, Nokialle tai Vesilahdelle, jos siltä tuntuu. Aikatauluni on väljä ja tämän hetken sääennuste hyvä.

250–300 kilometrinen reitti kulkee monen kaupungin ja monen lyhyen kanavan kautta. Kesämökkejä on paljon, mutta vapaitakin leirirantoja kuulemma löytää melko helposti. Kaupat sijaitsevat harvoin järven rannassa, niinpä pakkaan mukaan kymmenen päivän ruokavarat.

Kirjoitan retkeltä päivittäin Aamulehden verkkosivuille. Liitän alle matkapäiväkirjan ja paikannuslinkin osoitteet maanantai-iltana, kun ensimmäinen juttu tulee ulos.

Kannella vain Fillari-Gt -kartta 1:200 000. Kokeilen retkellä tablettiin ja puhelimeen ladattuja Maastokartta- ja Karttaselain -sovelluksia. Lisäksi käytössä on Retkikartta.fi. Näistä ainakin Karttaselaimeen voi ladata merikartan tarvittavat osat etukäteen niin, että offline-käyttö onnistuu ilman virtaa kuluttavaa nettiyhteyttä. Merellä käyttämäni Navionicsin merikarttaohjelma ei näytä maastotietoja ollenkaan ja on siksi tällaisella sisävesireitillä käytönnössä hyödytön. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti