keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Sähköt ja teltta

Rannikon melonnan lähtöön on vajaat kaksi viikkoa. Jäät ja lumi sulavat juuri nyt vauhdilla. Alkuperäinen suunniteltu lähtöpäivä 6.5. varmaankin toteutuu.

Bloggaan retkeltä päivittäin. Kerään myös muuta kuvaa ja videota retken aikana. Käytän jatkuvasti kameraa, puhelinta ja tablettia. Tarvitsen sähköä. Hankin kaksi 13 000 mAh virtapankkia, joista toinen on aina latauksessa ja toisesta otan virtaa sähkölaitteisiin. Virtapankkia lataan PowerFilm -paneelilla, jonka teho on 14 W ja latausvirta 0,9 A. Paneeli sopii juuri ja juuri kajakin etu- tai takakannelle, kestää merivettä ja kolhuja ja on rullattavissa pienelle rullalle. Kummipoikani hongkongilainen verkkokauppa e-ville halusi pitää minut "virrassa" ja järjesti retkelleni paneelin.

Telttani on yhden hengen Halti Cave Lite 1. Kuvassa se on talven jälkeen tuulettumassa, pystytetty löysästi ja kiinnitetty terassin kaiteeseen. Niukimmillaan kaksikiloinen teltta tarvitsee kaksi kiilaa. Koska maa on toukokuun alkupuolella vielä kylmää, levitän retkipatjan alle avaruushuovan. Testaan retkipatjani ja untuvapuussini riittävyyden kevään hallaöihin ensi viikolla. Nukun ensi viikolla yöni  teltassa pihalla.

PowerFilm mahtuu juuri ja juuri kajakin kannelle. Latausjohdon liitin on vesitiivis, virtapankin voi pitää istuinaukossa selkätuen takana vesitiivissä pussissa. Periaatteessa takakannelle ei pitäisi kerätä mitään, mikä hidastaa pelastautumistilanteessa kajakkiin pujottautumista. Aurinkopaneeli kestää kohtalaiseti kolhuja ja voipa sen tiukassa paikassa irroittaa toiselta laidalta. 

1 kommentti:

  1. Tervehdys,
    Itsellä myös tuo Halti Cave Lite aikoinaan ostettuna tarjoushintaan. En ole muualla kuin Turun Ruissalossa käyttänyt sitä syksyllä 2018 ja keväällä 2019 yhden yön kalastusreissussa. On kyllä alustavasti kestävä ja todella hyvä kokonaisuus.

    VastaaPoista