maanantai 5. lokakuuta 2009

Sade ei satuVoisi luulla, että melonta on parhainta tyynessä säässä, kun aurinko paistaa, ehkäpä vielä illansuussa auringon laskiessa. Onhan se toki mukava niinikin, mutta minusta parasta on kun tuulee, mielellään vähän vastaan tai vähän kovemmin myötäiseen.
Meloessa yleensä kastuu. Jos ei muuten, niin melasta roiskuu aina vettä. Jos päälle puetaan jotakin, puetaan vedenpitävää vaatetta. Siksi sade ei haittaa melontaa mitenkään.
Retkellä sade on ikävää, koska varusteilla on taipumus kastua eikä niitä saa välttämättä kuivattua. Mutta päivälenkillä sade saa maiseman näyttämään toiselta. Syksyinen harmaus korostuu ja saa ruskanväriset puut hehkumaan. Riittävän kova sade piiskaa järven aallot tasaiseksi harmaaksi matoksi. Sateella hengittäminen on helppoa. Virkistyy.


Vesitiivistä kameraa voi pitää kovassakin sateessa esillä, kunhan linssipinnalle ei jää vesipisaroita. Eilisellä tunnin lenkillä Valkjärvellä keli ehti muuttua moneen kertaan aurinkoisesta tuulesta pilviseen ja lopulta kaatosateeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti