maanantai 24. heinäkuuta 2006

Inkkari, yksikkö vai kaksikko
Aluksi kiinnostuin puuveneen rakentamisesta. Löysin sattumalta Hannu Vartialan veneenrakennussivut. Olisin halunnut tehdä purjeveneen, mutta kanootti tuntui sopivalta ensimmäiseksi hankkeeksi. Inkkarimallinen kanootti kiinnosti, koska sillä voi kuljettaa paljon tavaraa, siihen mahtuu useampi henkilö, ja Aku Ankan pikku Hiawathallakin oli sellainen.
Rakentaminen kiinnosti aluksi enemmän kuin melonta. Enhän ollut koskaan melonut kajakilla ja vain muutaman kerran kokeillut inkkaria. Vasta vanerikajakkia maalatessani pääsin sattumalta melomaan mutkan Mari-kajakilla. En osannut päättää, teenkö kanootin, yksikön vai kaksikon vai jotain siltä väliltä. Lopputulos ei ollut oikein mikään näistä. Rungon piirustukset oli tarkoitettu alunperin kilpasoutuveneeksi. Muokkasin niitä vähän, ja rakensin kannen.
Kömpelöstä ulkomuodosta ja puutteellisista melontataidoista huolimatta kajakilla melominen sujui hyvin. Se kulkee suoraan ja on helposti käänneltävissä kallistelemalla. Kannen muotoilusta johtuen polvet eivät saa juuri ollenkaan tukea, ja sormet repeytyvät liian korkeaan ja terävään partaaeen. Kajakki kelluu v-phjasta huolimatta liian pinnassa. Tuuli ottaa siihen helposti. Mela muistuttaa enemmän leipälapiota - myös melontaominaisuuksiltaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti