maanantai 14. joulukuuta 2015

Jokamiehenoikeuksia rajoitetaan

Loviisan ydinvoimala Klobbfjärdenin suunnasta. Munapirtin pohjoispuolen suojainen 1,2 metrin sisäväylä kulkee voimalan ja voimalan portin välistä kapean sillanaustan kautta. Toivottavasti rannikon voimalat voi jatkossakin ohittaa suojaisa reittejä pitkin meloen, vaikka ne kulkisivat lähellä voimalan aluetta.
Jokamiehenoikeudet eivät salli liikkumista ihan missä tahansa. Ulkoilijoiden liikkumista rajoitetaan   niin ulkopuolisten turvallisuuden, yrityssalaisuuksien kuin yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen turvaamiseksi.
Melojan liikkumista voi koskettaa mm. tuorein rajoitusalue Pyhäjoen Hanhikiven niemellä. Niemen edustalla ei ole suojaavaa saaristoa niin kuin vaikkapa Olkiluodossa. Toivokaamme, ettei Hanhikiveä jatkossa tarvitse kiertää kovin kaukaa ulkomereltä.


Hesarin juttu aiheesta:

http://www.hs.fi/kotimaa/a1450071625705

2 kommenttia:

 1. Hanhikiven rajoitusalueen kartta:
  http://www.intermin.fi/download/63838_Karttaliite_4.pdf#page=15

  Myös muut Hesarin jutussa mainitut rajoitusalueet löytyvät Sisäministeriön verkkosivuilta http://goo.gl/DMWxZC

  VastaaPoista
 2. Kiitokset lisätiedosta ja hyvistä linkeistä!
  Loviisan voimalan ohi kulkeva veneväylä näyttää kulkevan rajoitusalueen kautta, koska voimalan portti on sillan toisella puolella ja voimala toisella. Mutta siitä pääsee kyllä kulkemaan.
  Hanhikiven edusta on käytännössä saareton ja siis tuulille avoin. Mutta ei sitä onneksi kaukaa tarvitse kiertää. Rajoitusalue näyttää melko pieneltä.

  VastaaPoista