keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Jää lähti Valkjärvestä


Melkein koko Valkjärvi vapautui tänään jääpeitteestä. Vain muutamassa kohtaa piti kajakkia työnnellä käsin tai melalla jääsohjoa pitkin, yhteensä ehkä vajaat pari sataa metriä.

Jotkut hankkivat kesäauton. Minulla on kesäkajakki. Tahe Greenland T, jota käytin kevään uimahalliharjoituksissa. Kyllä kajakki voi sitten olla kaunis ja tarkoituksenmukainen.

2 kommenttia:

  1. Tollasta tahen kajakkia on tullut itsekkin kuolattua, kaunis laite! Itse melon tukilla joka myöskin tulee naapurimaasta.

    VastaaPoista
  2. Kerron lisää Greenlandista, kunhan avovesikilometrejä kertyy erilaissa keleissä. Tähänastiset kokemukset ovat vain parilta talvelta uimahallissa ja reilun tunnin melonnasta jäiden seassa. Ainakin eskimot, tuennat ja kallistamalla kääntely sujuvat jouhevasti. Tuntuma on tosi hyvä.
    42 numeron jalkaa on hankala sovittaa tossun kanssa matalan kannen alle. Hallissa käytin pelkää neopreenisukkaa tai olin ilman tossuja. Kesä näyttää, miten Greenlandiin mahtuu retkikamat, miten se kuormansa jaksaa kantaa ja kuinka siinä jaksaa istua kokonaisia päiviä.
    Oma kajakkini on brittityylinen Reval, mikä sekään ei ole ihan onneton käsiteltävä vaan melkoisen hyvä. Tyhjänä Reval tosin ui ehkä liiankin pinnassa. 20 kilon retkilasti parantaa käsiteltävyyttä niinkuin kunnon retkikajakissa pitääkin.

    VastaaPoista