tiistai 24. helmikuuta 2015

Melontablogi uudistuu

Melontablogin uudessa otsikkokuvassa olen Perception Essencen kanssa testilenkillä.
Melontablogini lukijamäärä on kasvanut viimeisen vuoden aikana, vaikka postauksia on ollut aiempaa vähemmän. Päivittäiset sivulataukset vaihtelevat keskimäärin viidenkymmenestä sataan sivunäyttöön. Ennätyspäivinä sivulatausten määrä lähentelee tuhatta. Kiitokset aktiivisille lukijoilleni. Suomenkieliselle melontablogille näyttää siis olevan tarvetta.

Aloitin bloggaamisen omaksi ilokseni kesällä 2009. Olin melonut Jyväskylästä Lahteen, ja halusin kirjata retken kokemukseni muistiin. En ollut siihen mennessä tavannut sellaista suomenkielistä melontablogia, joka palvelisi informatiivisesti ja kiinnostavasti kirjoittajaa ja hänen taustajoukkoaan laajempaa lukijapiiriä. Nyt suomenkielisten melontablogien kirjo on jo paljon runsaampi ja monipuolisempi.

Ensimmäistä, Päijänteen retkestä kertovaa Melontaa ja retkeilyä –blogia on luettu vajaat 10 000 kertaa. Myöhemmin tein omat blogit Suomenlahdenrannikolta, Saimaalta ja Hiidenvedeltä Tammisaareen. Näitä on luettu yhteensä noin 25 000 kertaa.

Valokuvia vesiltä ja mailta –blogin alkuperäinen ajatus oli kirjata itselle muistiin omia melontaelämyksiä ja tunnelmia päiväkirjamaisesti. Ajattelin, että valokuvat olisivat blogin keskeisintä sisältöä, olenhan ammatiltani valokuvaaja. Blogin osoite melontakuvia.blogspot.fi ja nimi syntyivät tältä pohjalta. Blogi kehittyi toisin.

Valokuvia vesitä ja mailta –blogin sivunäyttöjä on pian 80 000. Suosituinta sisältöä ovat välineisiin ja varusteisiin liittyvät käyttöarviot. Toki muutama retkikohde kuten Kelvenne tai Maa- ja Ulkokalla ovat myös luetuimpien juttujen kärjessä. Luotolainen –villapuserojuttu on saanut yllättävän paljon lukijoita, vaikka juttu ei ole ihan blogini aihepiirin ydintä. Lähiviikkoina julkaisen Luotolaiselle jatkoa. Yritän saada neulontaohjeen lukijoille ladattavaksi.

Uusia toimintoja

Monen lukijan toivomuksesta olen parantanut blogini luettavuutta. Koska blogiin on kertynyt melkoinen määrä sisältöä, lisäsin oikeaan palkkiin HAKU-toiminnon.

Oikeasta palkista löytyy nyt suoria linkkejä väline- ja käyttökokemusjuttuihin. Lisäksi palkissa on linkkejä joihinkin seuraamiini melontablogeihin. Linkkilistat hakevat vielä muotoaan.

Yläpalkissa on nyt Googlen kääntäjä. Yritän kirjoittaa sellaista tekstiä, joka kääntyy Googlen automaatilla ymmärrettävästi. Vältän pitkiä ja monimutkaisia lauseita, kielikuvia ja puhekielen sanontoja ja rakenteita.

Mitä haluaisit lukea

Tiivistän ja terävöitän blogini päivitystahtia. Tavoitteeni on tuottaa uutta sisältöä vähintään kerran viikossa. Lisään väline- ja varustejuttujen määrää sitä mukaa, kun saan kiinnostavia välineitä kokeiltavakseni.

Kerro, mitä haluaisit lukea melontablogistani. Mikä kiinnostaa? Lähetä viesti joko kommentoimalla tätä tai suoraan sähköpostilla. Sähköpostiosoitteeni on toimittaja-osiossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti