maanantai 4. kesäkuuta 2018

Hiljaista ja kiirettä


Melontablogissani on ollut tänä keväänä kovin hiljaista. Tarkalleen ottaen melkein yhtä hiljaista kuin melontalenkeilläni.
Kiirettä, tai oikeammin runsaasti tekemistä, on ollut työssäni ja muussa elämässäni. Askaretta ja liikkumista on ollut sen verran paljon, etten vielä tälle kesäkaudelle ole ehtinyt kajakkia avoveteen kastamaan.


Vaikka olen päivittänyt blogia laiskasti, lukijat ovat olleet kiitettävän ahkeria. Blogissani käy lukijoita päivittäin. Toisinaan sivulatauksia voi olla kymmeniä, jopa satoja päivässä. Se tuntuu mukavalle. Teksteille on olemassa tarve. 
Koska aiempina vuosina tulin kirjoittaneeksi ahkerammin, sivustoon on kertynyt melkoinen määrä melontaan ja välineisiin liittyvää tietoa. Siksi en aio sulkea blogiani, vaan annan sen olla.

Lukijani lähettävät minulle silloin tällöin sähköpostia, jossa kertovat omasta harrastuksestaan ja kyselevät mielipiteitäni kajakeista, meloista, reiteistä ja muista melontaan liittyvistä asioista. Niihin vastaan yleensä muutaman päivän sisällä. 
Saan myös postia Maininki-kirjani lukijoilta, melojilta ja elämänmuutoksissa eläviltä. Kirja on kustantajalta loppunut. Lunastin painoksen loppuerän itselleni, ja minulla on niitä vielä jonkin verran jäljellä. Jos siis haluat kirjan itsellesi tai lahjaksi, lähetä viesti.


Tänään oli tarkoitukseni avata kesän melontakausi, mutta työstä palattuani alkoi sataa. Koko päivän ja eilisen on tuullut navakasti. Tyydyn katselemaan parvekelasien läpi tuulessa harmaana vaahtoavaa Pirttijärveä ja vedän jalkoihini villasukat. 
Tunnelman vuoksi sukat ovat samat, joita käytin leiri- ja yösukkina meloessani Suomen rannikkoa läpi tasan viisi vuotta sitten. Samat, jo reikiintyneet ja yli kaksikymmentä vuotta sitten edesmenneen anoppini neulomat sukat ovat olleet mukana kaikilla pitemmillä melontaretkilläni.
Ei sillä, että sade taikka tuuli olisivat melomisen esteenä, mutta mukavuudenhalu voitti. Teen kauden avauslenkin mieluummin hyvän sään aikana. Samasta syystä jätin tänä iltana myös pyöräilylenkin väliin, vaikka tällä kertaa aikaa olisi ollut.


Päivitän blogia tässä vaiheessa harvakseltaan. Voi olla, että elämän- ja työtilanteen muuttuessa päivityksiä tulee taas tiheämmin. Kannattaa käydä silloin tällöin kurkistamassa, onko uusia tarinoita ilmestynyt.