perjantai 29. tammikuuta 2016

Skim Beaufort - puhdetöitä tiedossa

Kokkolalainen kajakinveistäjä Charger Composites Oy päätyi syksyllä konkurssiin. Veistämöllä, tai siis lasikuitutehtaalla laminoitiin mm. Tideracen kajakit ennen kuin niiden valmistus siirtyi Thaimaahan. Tilalle hankittiin joitakin vuosia sitten ruotsalaisen Skimkayaks -merkki muotteineen. Firma käytti brändinimeä Miks Kayaks.

CC:n tunnettuja malleja ovat mm. Artisan G5, Wahoo, Viviane (Kajaksport) ja Skim Distance, Differ, Dex, Braveheart ja Beaufort. Merkkejä pidetään yleisesti laadukkaina ja malleja on enimmäkseen kiitelty. Löysin ruotsalaiselta alan keskustelusivulta laajan pohdinnan siitä, olisiko Braveheart oikeasti Tideracen Xciten kopio. Täyttä varmuutta ei syntynyt suuntaan eikä toiseen. Kovin samanlaisia ovat muidenkin vastaavan kokoisten brittihenkisten banaanikajakkien pohjanmuodot.

Tämän värinen Beaufort odottaa Kokkolassa noutajaa. 

Vahvistamattoman huhun mukaan tehtaan mallien valmistus jatkuisi edelleen uusin yritysjärjestelyin. Toivotaan, että tuotanto jatkuu ja voi hyvin.

Seurasin konkurssipesään jääneiden muutaman kajakin nettihuutokauppaa. Braveheartien hinnat nousivat lähelle kahta tuhatta eikä monenkaan kajakin hinta jäänyt alle tuhannen euron, vaikka joukossa taisi olla vain kaksi uutta, ykköslaatuista Braveheartia. Muut olivat joko käytettyjä esittelymalleja, reklamaatiopalautuksia tai niistä puuttui osia. Karuin huutokohde oli käytännössä pelkkä viimeistelemätön runko.

Kohteet sulkeutuivat kahtena eri iltana. Huusin ensimmäisen illan kohteista Skim Beuafortin, jossa kerrottiin olevan kuljetusvaurioita ja epäsopiva istuinaukko. Hyvä että huusin, koska seuravan illan kohteiden hinta nousi heräteostajalle liian korkeaksi. Arvelin kuvien perusteeella, että Beaufortin takalaipio olisi asennettu himpun verran liian eteen ja se haittaisi siksi aukonkehyksen asennusta. Huusin silti, koska hinta jäi kolmannekseen virheettömän uuden hinnasta.

Hautaan kajakinrakentamishaaveeni tältä keväältä. Sen sijaan käynnistän lasikuitukajakin korjaus- ja tuunauspajan, kunhan saan tumman sinivalkoisen Beaufortini haetuksi kotiin. Jännittävää nähdä, mitä tuli ostetuksi.

Sika säkissä? Istuin on kuulemma väärän kokoinen ja istuinaukko tarvitsee säätöä. Kuvan perusteella näyttää, että takalaipio on liian edessä. Aika näyttää, miten paljon tähän tarvitaan taitoa tai väkivaltaa tai molempia, että tästä tulee soiva peli.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti