sunnuntai 31. elokuuta 2014

Järvellä väki vaihtuu

Kesän pitkä hellejakso on vaihtunut syskyn sateeksi ja koleudeksi. Vedenlämpö laskee kylmien öiden, tuulten ja ukkossateiden myötä nopeasti. Uimavesi on vielä kuitenkin ihan uitavan lämpöistä.

Koululaiset istuvat uimarannan sijasta koulussa, työikäisten lomat on ohitse. Järvellä ei silti ole hiljaista. Viime päivinä Tiiranranta on ollut niin täynnä, ettei sekaan meinaa sopia. Väki vain on vaihtunut kesästä.

Valkoposkihanhien kanta joko lisääntyy vauhdilla tai hanhet ovat huomanneet, kuinka mukava ja suojainen paikka Tiiranrannan mökkiläisten venevalkama onkaan. Hanhia on syksy syksyltä enemmän. Ennen kuvien ottoa rannasta lähti lentoon pääjukko, satoja yksilöitä. Jälkeensä hanhet jättävät pienen koiranpaskan kokoisilla ulosteilla vuoratun laiturin ja rantahiekan sekä valkoisia höyheniä kuin keskisuuren hotellin vuodevaatteet olisi hajoitettu rantaveteen.

Kuntakin huomasi paikan vuosikymmeniä sitten ja rakensi paikalle yleisen, eu-kriteerit täyttävän uimarannan. Nyt, kun rannan kehittäminen on saatu kunnolla alkuun, odottelemme rantaoikeuden haltijoille luvattua venelaituria. 

2 kommenttia:

  1. Terve. Näin amatöörin silmään nuo näyttävät kanadanhanhilta http://www.hel.fi/hki/ymk/fi/Asiakaspalvelu/Julkaisut/Oppaat+ja+esitteet/Valkoposkihanhi/valkoposkihanhi_vs_kanadanhanhi

    VastaaPoista
  2. Kiitokset tarkasta huomiosta.
    Niinpäs ovatkin kanadanhanhia! Ja niitä on muuten aivan mahdottoman paljon järvellä näinä päivinä!

    VastaaPoista