torstai 18. huhtikuuta 2013

Rannikonmelontaan valmistautumassa

Tiderace Xplore-L kevään ensimmäisissä avovesissäni. Meri on Helsingin edustalla paikoin avoin.  Bracsan mela näyttää kuvassa tavattoman pitkältä. Pitäisikö sitä kuitenkin lyhennyttää 5-10 senttiä ennen retkeä?
Karttojen kanssa kuluu aikaa. Viimeksi sain kartat Vaasan saaristosta. Vielä on muutama sata kilometriä vailla tarkkaa kartaa Olkiluodon ja Korsnäsin väliltä sekä Kalajoelta pohjoiseen. Näillä osuuksilla saaria on vähiten ja 1:200 000 kartta voi riittää. Ehkäpä tulostan muutaman sivun Maanmiittauslaitoksen karttapalvelusta. Pöydällä muhii ruokatermoksessa riisit, kasvikset, soija ja aivan välttämättömät mausteet. 
Tderace Xplore-L sietää hyvin kallistusta. Tässä ei olla lähelläkään kaatumispistettä. Kuvakulmasta ei näy, että aukon toinen laita on reilusti vedessä. Kajakki tuntuu tyhjänäkin huomattavasti vaikkapa Revalia vakaammalta ja kulkee suoraan eri suuntiin kohtuullisessa seitsemän metrin tuulessa ilman evääkin. Kuvassa näkyy Peakin Explorer -kuivapuku, joka on helppo pukea päälle ja vaikuttaa hyvän malliselta. Vetoketju on haarojen välissä, ja sen saa hyvin kiinni ja auki ilman apua. Se on yksinmelojalle välttämätöntä.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista seurata matkaasi, onnea reissuun!

    VastaaPoista
  2. Velipoika hankki pari vuotta sitten tuon Peakin kuivapuvun ja on ollut erittäin tyytyväinen.

    VastaaPoista