keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Melontakartat osa 1.

Kevyt retkivarustus. Kartta vesitiiviissä kotelossa, suunnistuskompassi suunnanottoa ja matkan mittaamista varten ja kansikompassi oikean melontasuunnan pitämiseksi. Varamela kuuluu aina varustukseeni kotijärven ulkopuolella, solumuoviset pötkylät ovat käteviä kajakin käsittelyyn kivisillä ja kallioisilla rannoilla.
Kello kuuluu kartan ja kompassin lisäksi 
olennaisesti navigointiin. 
Meloessa tarvitaan karttaa, jos liikutaan vähänkin vierailla tai laajemmilla vesillä. Karttaa tarvitaan myös, jos on mahdollista, että näkyvyys huononee melonnan aikana ratkaisevasti. Sumu, sade tai pimeys muuttavat maiseman hetkessä. Joella kartta auttaa arvioimaan sijaintia, matkaa ja aikaa sekä löytämään sopivat maihinnousupaikat.

Kerään karttoja. Luen niitä huvikseni illalla nukkumaan mennessä, ellei luettavana ole sopivaa matkakirjaa, historiaa tai kaunokirjallisuutta. Karttojen äärellä on mukava suunnitella uusia melontareittejä ja muitakin retkiä. Pyöräilyä harrastaessani etsin kartoistani mielenkiintoisia pyöräilyreittejä.

Joihinkin karttoihini liitty tarina, kuinka tai miksi ne ovat minulle päätyneet.

Iltojen pimetessä ja melontavesien jäähtyessä  kerron muutamasa loppusyksyn postauksessa kartoistani. Kuinka ne ovat minulle päätyneet, miten olen niitä käyttänyt ja miten olen pitänyt ne kuivana aaltojen tai sateen huuhtoessa kajakin kantta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti