keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Alla sillan

Saimaan siltojen alla. Yritin kiertää melomalla Saimaan keskivaiheliila olevaa Laamalansaarta. Saaren ympärysmitta on kartan mukaan noin kaksikymmentä kilometriä, jos käyttää hyväkseen kapeaa siltarumpua. Siis sopiva kesäpäivän melontalenkki.


Kaakkoisuuli oli noin 16 metriä sekunnissa. Tuulen voiman näki, kun meloi saaren vastakkaiselle, eli itäpuolella ison selän laitaan. Kokeilin ensin etelästä kapean siltarummun kautta oikaisten.

Selällä näytti sen verran levottomalta, että palasin takaisin ja yritin pohjoiskautta. Tulin ison selän laitaan vastatuuleen. Meloin joitakin satoja metrejä, käännyin ympäri, ja sain elämäni surfit takaisin tullessa.

Siltarummussa oli yllättävän kova virta. Sen sisällä ei oikein mahtunut melomaan, joten siihen oli mentävä vauhdilla, että voisi vielä ottaa valokuvia.

Kajakki katolla


Kajakki kulkee auton katolla helposti. Pitkä merikajakki pitää kiinnittää lyhyen auton katolle niin eteen kuin mahdollista, ettei kajakin perä osu käännöksissä vetokoukussa riippuvaan matkailuvaunuun.
Ajaessa kajakki telinenineen pitää nousevaa ujellusta yli yhdeksän kympin vauhdissa. Siispä on ajettava hitaammin. Kuva Punkaharjulta.

tiistai 7. heinäkuuta 2009

Pihlajavesi 7.7.09


Iltalenkki Pihlajavedelle Punkaharjun Vahersalosta. Iltasaunaa odotellessa oli kaksi tuntia aikaa. Meloin ilman kartaa tunnin suunnistaen aina sinne, missä näytti mukavalta. Sitten pysähdyin, tarkistin sijainnin puhelimen gps:llä ja palasin karttakuva mielssäni toista reittiä takaisin.

maanantai 6. heinäkuuta 2009

Seitsemän kuvaa Hietajärveltä




Tunti saattaa kulua ihan huomaamatta ruokapöydässä tai sohvalla makoillessa. Tunnissa ajaa autolla moottoritietä Helsingistä Lahteen tai Hämeenlinnaan. Tunnissa meloo sellaisen selän yli, jossa vastaranta näkyy matalana nauhana niin, etteivät yksittäiset puut tai yksityiskohdat vielä erotu.


Tunnin lenkki kesäisellä järvellä Pohjois-Karjalassa tarjoaa parhaimmillaan visuaalisia elämyksiä enemmän kuin koko päivän retki pilvisenä harmaana päivänä isolla selällä.



Lenkin alussa aurinko meni pilveen ja alkoi tuulla. Järvi muuttui rannoiltaan erämaiseksi. Vastarannalla oli Pyhäselän seurakunnan leirikeskus, jonka rannasta kuvasin leirikirkon ristin.



Järvi muuttui kaislikkoiseksi lahden poukamaksi, jossa lumpeet kukkivat. Aurinko alkoi paistaa. Kaislikkoisen lahden takaa löytyi nykyisin Joensuun kaupunkiin kuuluvan entisen Kiihtelysvaaran kunnan uimaranta ja sen puinen hyppytorni. Uimarannan ja selän välistä oikaisin harvan kaislikon läpi takaisin lähtöpaikalle.